Torsdag 30 Jun
Stockholm

Massmördarens motiv: pengarna

Massakern i Cumbria chockade en hel värld.
1 av 3
Massakern i Cumbria chockade en hel värld. Foto: Scott Heppel/AP/SCANPIX
Bland andra sin tvillingbror. Nu tror polisen att det var bråk om pengar som startade massakern.
2 av 3
Bland andra sin tvillingbror. Nu tror polisen att det var bråk om pengar som startade massakern. Foto: Cumbria Police/PA/AP/SCANPIX
Derrick Bird mördade tolv personer.
3 av 3
Derrick Bird mördade tolv personer. Foto: Cumbria Police/PA/AP/SCANPIX

Hans tvillingbror fick 300 000. Derrick Bird fick inget alls. Ett familjebråk sägs nu vara motivet bakom massmordet som chockade världen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

CUMBRIA. Polis arbetar nu efter teorin att det var pengar som startade massakern.

Under utredningen har det framkommit att Bird var i ekonomisk kris. Taxichauffören var rädd att hamna i fängelse eftersom han misstänktes för att inte redovisat närmare 700 000 kronor i intäkter.

Derrick Bird hoppades allt skulle lösa när han i framtiden skulle ärva pengar från sin mor, men enligt uppgifter blev han nedslagen när han fick reda på hur lite pengar det handlade om, trots att han via kommunen arbetade som mammans stödperson.

Men, polisen tror också att han för första gången fick reda på att tvillingbrodern David Bird fick närmare 300 000 kronor av deras far, som dog 1998. Ett lån, som skulle betalas tillbaka till mamman den dagen pappan dog.

Det är oklart om han någonsin betalade tillbaka lånet.

Nu spekuleras det i om det var dessa pengar som startade hela massakern. Tvillingbrodern var den första som mördades av Derrick.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.