Massakern i Cumbria chockade en hel värld.
1 av 3
Massakern i Cumbria chockade en hel värld. - Foto: Scott Heppel/AP/SCANPIX
Bland andra sin tvillingbror. Nu tror polisen att det var bråk om pengar som startade massakern.
2 av 3
Bland andra sin tvillingbror. Nu tror polisen att det var bråk om pengar som startade massakern. - Foto: Cumbria Police/PA/AP/SCANPIX
Derrick Bird mördade tolv personer.
3 av 3
Derrick Bird mördade tolv personer. - Foto: Cumbria Police/PA/AP/SCANPIX

Massmördarens motiv: pengarna

Hans tvillingbror fick 300 000. Derrick Bird fick inget alls. Ett familjebråk sägs nu vara motivet bakom massmordet som chockade världen.


CUMBRIA. Polis arbetar nu efter teorin att det var pengar som startade massakern.

Under utredningen har det framkommit att Bird var i ekonomisk kris. Taxichauffören var rädd att hamna i fängelse eftersom han misstänktes för att inte redovisat närmare 700 000 kronor i intäkter.

Derrick Bird hoppades allt skulle lösa när han i framtiden skulle ärva pengar från sin mor, men enligt uppgifter blev han nedslagen när han fick reda på hur lite pengar det handlade om, trots att han via kommunen arbetade som mammans stödperson.

Men, polisen tror också att han för första gången fick reda på att tvillingbrodern David Bird fick närmare 300 000 kronor av deras far, som dog 1998. Ett lån, som skulle betalas tillbaka till mamman den dagen pappan dog.

Det är oklart om han någonsin betalade tillbaka lånet.

Nu spekuleras det i om det var dessa pengar som startade hela massakern. Tvillingbrodern var den första som mördades av Derrick.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bank nekade gravid provanställning

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.

IS uppges ha dödat syriska soldater

2 timmar sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

2 timmar sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.