Tisdag 5 Jul
Stockholm

Barn till lesbiska får färre beteendestörningar

Homoföräldrar kan vara ett föredöme, enligt en stor studie.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En stor studie som pågått i nästan 25 år visar att barn som uppfostras av lesbiska föräldrar blir välanpassade och har färre beteeendestörningar än jämnåriga som lever med heteroföräldrar.

Studien, som publicerades på måndagen i medicinska tidsskriften Pediatrics, har följt 78 lesbiska par som fått barn genom spermadonationer. De har sedan regelbundet rapporterat hur deras barn mår och agerar utifrån ett antal givna frågor och intervjuer som används över hela världen för att bedöma barns välmående.

Barnen i studien har följts sedan föräldrarna inseminerades fram tills i dag då de är mellan 18 och 23 år gamla.

Och resultat förvånar forskarna bakom studien.

– Jag hade väntat mig att barnen skulle redovisa lika bra resultat som andra barn. Jag väntade mig inte bättre, säger doktor Nanette Gartrell som ansvarat för studien till CNN.

Men forskningen får också kritik för att inte vara objektiv eftersom den finansieras av en rad organisationer som kämpar för hbt-personers lika rättigheter.

Wendy Wright, ordförande för organisationen Oroade kvinnor för Amerika (Concerned Women for America), som kämpar för en kristen värdegrund, menar att studien saknar legitimitet.

– Den här studien har helt klart utformats för att få ett enda resultat - att få folk att ändra uppfattning om att det ger negativa effekter att uppfostras i en homosexuell familj, säger hon till CNN.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.