Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Politiker till BP-chef: Begå harakiri

- 16/06/2010, 12:27 -
1 av 4

Haraz N. Ghanbari/AP/Scanpix

2 av 4

Evan Vucci/AP/SCANPIX

3 av 4

Haraz N. Ghanbari/AP/Scanpix

4 av 4

En amerikansk kongressledamot uppmanar BP:s USA-chef att avsluta oljetragedin med värdighet - genom att ta sitt eget liv.

WASHINGTON. Det ven runt öronen på Lamar McKay - oljebolaget BP:s USA-chef - när han framträdde inför den amerikanska kongressenCapitol Hill i Washington DC i går, tisdag.

Efter oljekatastrofen i Mexikanska golfen har stridsropen skallat mot BP - som bär ansvaret för att oljekällan Deepwater Horizon, av en av företagets egna ingenjörer kallad "Nightmare well", läckt ut tusentals fat olja om dagen i flera veckor.

Cliff Sterns, republikansk kongressledamot från Florida, krävde Lamar McKays avgång.

Ännu längre gick Vietnamfödde Joseph Cao, republikan från New Orleans, som hänvisade till sitt hemlands seder, uppger New York Post.

– I den asiatiska kulturen gör vi saker annorlunda. Under samurajernas dagar hade vi gett dig en kniv och bett dig begå harakiri, sa han till Lamar McKay.

McKay intog heta stolen på Capitol Hill tillsammans med chefer för de andra fyra oljejättarna i ett försök att övertyga kongressens energiutskott om att de kan förhindra en upprepning av den massiva oljeläckan i Mexikanska golfen, skriver New York Post.