- Foto: Vadim Ghirda/AP/Scanpix

100 000 Putinkritiska böcker beslagtagna

Ryske premiärministern menar att han välkomnar opposition.


SANKT PETERSBURG. Rysk polis har beslagtagit 100 000 exemplar av boken "Putin. Resultatet. 10 år." efter att aktivister planerat att dela ut den vid Sankt Petersburgs internationella ekonomiska forum.

Boken är författad av oppositionella politikerna Boris Nemtsov och Vladimir Milov och det är oklart vilka skälen som angetts för att beslagta böckerna.

Boken har en sammanlagd upplaga på ungefär en miljon exemplar och säger sig "berätta sanningen om de verkliga konsekvenserna av Vladimir Putins ledarskap".

Putin, nuvarande premiärminister och tidigare president, sa tidigare i juni att han välkomnar protester från oppositionen så länge de håller sig inom lagens riktmärken.

– Utan en normal demokratisk utveckling har det här landet ingen framtid, sa Putin då, enligt Telegraph.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Utökade EU-sanktioner mot Iran på väg

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

Marabous mjölkchoklad kan innehålla spår av mandel och vissa förpackningar återkallas, meddelar ägarbolaget Mondelez.

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

Myndigheterna i Bryssel har stoppat ett möte med europeiska politiker från ytterhögern, med hänvisning till säkerheten. Bland talarna fanns bland andra den kontroversielle brittiske EU-kritikern Nigel Farage och Ungerns president Viktor Orbán.

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Den osannolika vänskapen mellan en fågel och en hund i australiska Queensland får fortsätta. Kompisarna har hundratusentals följare på Instagram, men deras vänskap blev för några veckor abrupt avbruten.

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i ett flerfamiljshus i Skåre", skriver polisen på sin hemsida.

Trump startar strömningstjänst

1 timme sedan
Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.