Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Philips profiterar på presidentbytet

- 20/01/2009, 15:03 -

"När du förlorar kraften."

STORBRITANNIEN. I dag klockan 18.00 svensk tid svär president Barack Obama eden som USA:s 44:e president. Minst en miljon människor kommer att finnas på plats i Washington för att se maktskiftet mellan republikaner och demokrater. När George W Bush lämnar över spiran till Obama.

Ett gyllene ögonblick tänkte reklamfirman DDB i London som gjorde business av saken. I flera av de stora brittiska papperstidningarna har man i dag annonserat om Obamas invigning till presidentposten. På motsatt sida finns en annons som pryds av Bush med texten "När du förlorar kraften (makten)" (For whenever you lose power). Annonsen gör reklam för en av Philips batteriladdare, skriver Guardian.

– Att fokusera på Bush som förlorar auktoritet samtidigt som alla ser Obama stärka sin makt, ger oss ett enormt genomslag, sa Neil Dawson, som ansvarar över Philips på DDB och fortsätter: Det var ett taktiskt tillfälle som vi inte kunde missa.

Skrivet av: