Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

BP läcker - 775 miljoner kronor om dan

- 28/06/2010, 11:02 -
Barack Obama och David Cameron möttes under G20-mätet för att diskutera hur det står till med BP.

Barack Obama och David Cameron möttes under G20-mätet för att diskutera hur det står till med BP.

Charles Dharapak/AP/Scanpix

BP spenderar 775 miljoner kronor om dan på att samla in och begränsa utsläppet av olja. Men de tror att läckan kan vara tilltäppt tidigare än vad man befarat.

Totalt är kostnaderna nu uppe i 20,5 miljarder kronor - en ökning med 2,5 miljarder sen i fredags. Pengarna har lagts på att städa upp och försöka minska utsläppen av olja. En miljard kronor har också betalats ut som ersättning till de som drabbats av oljekatastrofen.

Men BP:s aktie steg på måndagen efter att på fredagen ha rasat lägre än på 14 år. Företaget tror också att katastrofen närmar sig en lösning.

De menar att oljeläckan kan vara tilltäppt redan i mitten av juli - en månad tidigare än beräknat. Barack Obama och Storbritanniens premiärminister David Cameron spådde att BP ska "förbli ett starkt och stabilt företag" när de möttes under G20-mötet, enligt Guardian.