Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk död i vansinneskörning

- 01/07/2010, 18:42 -

AP

En 24-årig svensk körde in i en bensinstation i Österrike och tog med sig en man i döden. Polisen misstänker ett planerat självmordsdåd.

MATREI. En 24-årig svensk körde i tisdags med sin BMW rätt in i en bensinstation utanför skidorten Matrei i Österrike.

– Plötsligt hörde jag en smäll. Jag rusade ut och såg de skadade. Allt var ett eldhav. Vi ville hjälpa till, men lågorna var för höga, säger Martin Jenewein, som är föreståndare på Agipmacken Matreiwald till den österrikiska nyhetssajten OE24.

En 54-årig japan som tankade sin bil dödades också han när BMW:n körde rätt in i honom och två japaner i samma sällskap skadades svårt.

Den 24-årige svensken, som jobbade för en snowboardskola och som kypare i Saalbach har bott i Österrike i flera år.

24-åringen uppges ha varit svårt deprimerad och led dessutom sedan flera år av ryggmärgsbrott. Han ska också ha haft missbruksproblem.

– Han har varit inlagd på Salzburger Doppler-kliniken på grund av psykiska problem. Han rusade mot bensinmacken med den uppenbara avsikten att begå självmord, säger polisöverste Gerhard Holzknecht till OE24.