Onsdag 19 Maj
Stockholm

Sprängde taxi med 90 kilo sprängmedel

Attentatet skedde i Londonderry, eller Derry som republikanerna kallar staden – scen för den blodiga söndagen för 38 år sen.
Attentatet skedde i Londonderry, eller Derry som republikanerna kallar staden – scen för den blodiga söndagen för 38 år sen. Foto: Peter Morrison/AP/Scanpix

Taxin användes som jättebomb. 90 kilo hemmagjorda sprängämnen användes i attentatet mot en polisstation i Nordirland på tisdagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDONDERRY. Två män kapade en taxi och fyllde den med sprängämnen. Sen tvingade de taxichauffören att parkera bilen utanför polisstationen.

Polis tog emot en varning från Oglaigh na hEireann, och började evakuera. ingen skadades i explosionen, men både polissationen och affärer i närheten tog stryk.

I varningen stod det att bomben skulle detoneras om 45 minuter men det dröjde bara 23 minuter innan taxin sprängdes i luften.

– Polis hade inte ens tid att evakuera ett sjukhem eller lägenheterna i närheten. Vi har tur som inte pratar dödstal. Det är inte bara en attack mot en polisstation utan på ett helt samhälle, säger Londonderrys borgmästare, Colum Eastwood, enligt BBC.

Kommentera
Kopiera länk
Dela