Efter fyra års tystnad har Fidel Castro blivit allt mer aktiv under sommaren. Nu sammankallar han nationalförsamlingen. Agenda: ett stundande kärnvapenkrig.
Efter fyra års tystnad har Fidel Castro blivit allt mer aktiv under sommaren. Nu sammankallar han nationalförsamlingen. Agenda: ett stundande kärnvapenkrig. - Foto: Estudios Revolucion/AP/Scanpix

Förestående kärnvapenkrig – Fidel Castro gör comeback

Fidel Castro sammankallar den kubanska nationalförsamlingen för att diskutera vad han anser var ett överhängande kärnvapenkrig som kommer att domineras av USA, Iran och Nordkorea.


HAVANNA. Fidel Castro har legat lågt sen han gav makten till sin yngre bror, Raul Castro, sommaren 2006 efter att han drabbats av allvarliga tarmproblem. Men under sommaren har den skäggiga revolutionären blivit mer och mer aktiv.

Nu sammankallar Fidel Castro nationalförsamlingen till ett specialmöte för att diskutera utrikespolitik. Fokus ligger på ett kärnvapenkrig som enligt Fidel Castro är stundande och som kommer att involvera USA, Iran och Norkorea, skriver CNN.

Detta initiativ följer Raul Castros beslut att utöka möjligheterna för privata företag på Kuba och många tror Fidel Castro är rädd för att att hans livsverk håller på att gå förlorat.

– Han skickar ett tuktande meddelande till sin bror Raul, som har varit ovanligt tyst, säger Bruce Bagley vid universitetet i Miami, enligt CNN.

/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!