Kurt Westergaard har vant sig vid att vara omgiven av polis och vakter.
Kurt Westergaard har vant sig vid att vara omgiven av polis och vakter. - Foto: Valdemar Joergensen/AP/Scanpix

Muhammed åter i tryck

Den danske tecknaren Kurt Westergaard ska återigen publicera sin Muhammedkarikatyr. Den här gången blir det i hans memoarer.


När bilden av profeten Muhammed med en bomb i turbanen publicerades i Jyllands-Posten 2005 orsakade den starka protester från många muslimer.

Nu ska bilden återanvändas. Upphovsmannen Kurt Westergaard menar att han inte vill provocera, utan att bilden blev en rejäl vändning i hans liv.

– Det är inte för att starta en ny kris, men det var den där teckningen som startade allt, säger Westergaard till DR.

I november publiceras självbiografin Mannen bakom strecken. Enligt Westergaard kommer många att känna igen sig i hans liv.

– Jag har verkligen levt ett tråkigt liv med en karriär i skolsystemet och ett jobb som serietecknare, kryddat med den obligatoriska skilsmässan, säger Westergaard till DR.

/
/
/
/
/
Hot
/
Relaterat
Senaste nytt

Erdogan träffar Azerbajdzjans president

Nasa redo för rymdkapselns hemkomst

En mer än sju år lång resa kan ta slut på söndagen, då en rymdkapsel från Nasa är tänkt att landa i Utahs öken. I lasten finns de största mängder asteroidprover som hittills har samlats in.

Iran: Sverige måste agera mot koranbränningar

Iran kräver att Sverige agerar mot koranbränningarna för att det ska bli aktuellt att länderna återupprättar ambassadörsutbyte. Dessutom vill Iran att Sverige släpper den livstidsdömde iraniern Hamid Noury.

Man stångad till döds av tjur

En man i Spanien avled efter att ha blivit stångad av en tjur i Pobla de Farnals i Valencia. Enligt radiokanalen Cadena Ser skedde olyckan under lördagskvällen i samband med en lokal festival.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

"Östersund, singelolycka på E14 vid trafikplats Lugnvik södra.", skriver polisen på sin hemsida.

Peter Forsbergs skada kunde kostat honom livet: "Ganska stor operation"

1 timme sedan
En av Sveriges och världens bästa hockeyspelare genom tiderna heter Peter Forsberg. Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket googlar på mest om hockeyikonen från Örnsköldsvik.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.