Måndag 6 Dec
Stockholm

Svensk pedofil vill muta sig fri

En svensk 63-åring som sitter i kambodjanskt fängelse tror sig snart vara fri - han har mutat de fyra domarna med 11 000 dollar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

PHNOM PENH. Han är dömd till sex och ett halvt års fängelse efter att ha utnyttjat sin adoptivson sexuellt. På fredag ska en kambodjansk domstol ta ställning till 63-åringens överklagande.

Nu berättar den svenske pedofilen för Svenska Dagbladet att han mutat de fyra domarna. Snart, menar 63-åringen, är han försatt på fri fot.

– En vanlig enkel muta på 11 000 dollar gör att jag snart kommer att vara en fri man, säger han till SvD.

Mannen greps i maj 2009 och dömdes i januari i år till sex och ett halvt års fängelse för sexuella övergrepp på tre barn i landet – ett av dem var hans kambodjanske adoptivson. Det var efter en tre år lång spaningsinsats som han till slut kunde gripas.

Men nu har han tacklat den kambodjanska rättvisan på sitt eget sätt.

– Jag har fått låna ihop till det mesta. En del är sparade pengar jag hade planerat att använda till en ansiktslyftning, säger han till SvD.

Dessutom har hans adoptivson, enligt mannen, ångrat sig och kommer under fredagens förhandling att vittna om att 63-åringen är oskyldig.

– Min son säger nu till mig att han blev skrämd av de sociala myndigheterna. Han är för ung för att diskutera sådant som de pratar med honom om, säger svensken till SvD.

– Vi duschade tillsammans, det är inget konstigt med det. Hela familjer går ju på nudiststränder, säger han om att de i flera år bodde tillsammans på ett hotellrum.

Nu pratar de på telefon varje dag och adoptivsonen har flera gånger besökt honom i fängelset.

– Jag tränar honom så att han säger rätt saker och inte säger emot sig själv, berättar 63-åringen för SvD.

Själv menar svensken att Kambodja för att bli kvitt sitt rykte som fristad för sexualförbrytare satt rättssäkerheten på undantag.

Och pojkens mamma tror också att mannen är oskyldig. Hon menar att bara "goda män" tar med barn på resor.

Polisens spaningschef, Seila Samleang, grämer sig över att domstolen inte ville ge dem tillstånd att borra ett hål i väggen till 63-åringens hotellrum.

– Med tekniska bevis hade kanske pojken stått kvar vid sin historia, utan dem brukar offren efter ett tag ta ställning för sina förövare, säger Seila Samleang till Svenska Dagbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela