En kraftig tromb kastade iväg hunden ett hundratal meter ut på en åker.
En kraftig tromb kastade iväg hunden ett hundratal meter ut på en åker. - Foto: Rich Saal/AP/SCANPIX

Tromb slungade iväg hund och häst

Den kraftiga vinden tog tag i hunden och slungade den flera hundra meter ut på åkern. Hästen klarade sig undan med en flygfärd på tiotal meter.


NURMIJÄRVI. Tromben slet sönder byggnader, fällde träd och knäckte telefonstolpar. Men även djuren fick sig en ordentlig flygtur.

– Kopplet hade gått av och hunden flög ut på åkern flera hundra meter bort. Hunden är i chock men fick inga andra skador, berättar Raisa Ristimäki för Hufvudstadsbladet.

Den kraftiga vinden tog även tag en häst, som kastades ett tiotal meter bort. Hästen klarade sig undan med lindriga skador på benen.

Enligt finska räddningsverket har tromben dragit över ett två kilometer stort område, men hittills har ingen person skadats, uppger HBL.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

2 timmar sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.