Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Seriemördare tål inte sitt eget blod

- 27/01/2009, 17:39 -

Skar av fingret med en plastkniv på 20 minuter.

AUSTRALIEN. Seriemördaren Ivan Milat fick köras till sjukhuset i går natt sedan han skurit av sitt eget finger. Han ville posta det till högsta domstolen.

64-årige Milat är dömd till livstids fängelse sedan han mördat sju backpackers under främst i början av 1990-talet, skriver Skynews.

Sent i går natt australiensisk tid skar han av sitt lillfinger på sin vänstra hand i cellen på Goulburns Supermax-fängelset. När vakten låste upp på morgonen gav Milat honom ett brev där fingerstumpen fanns nedstoppad, invikt i lite tidningspapper. Milat var yr när de möttes.

– Det tog honom 20 minuter att skära av sig fingret, säger säkerhetsansvarige Rod Woodham.

Han hade fått med sig en sågtandad platskniv med sig in i cellen. Av någon anledning trodde han inte att det skulle göra ont eller vara jobbit att skada sig själv.

– Det verkar som att han inte har några som helst problem med att se andras blod, men tydligen är det svårt att se sitt eget, säger Woodham.

Eftersom brevet var adresserat till domare Peter McClellan förstod man att Milat ville protestera mot att han inte fått sitt domslut prövat, skriver News.com.au.

Skrivet av: