Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pastor backar från bokbål

- 10/09/2010, 08:06 -
Terry Jones och Muhammad Musri har nått en överenskommelse.

Terry Jones och Muhammad Musri har nått en överenskommelse.

Phil Sandlin/AP/SCANPIX

Till minne av 11-septemberattackerna planerade pastorn Terry Jones att bränna koranen. Nu har pastorn tänkt om efter att imamer godkänt diskussioner om moskébygget vid Ground Zero.

På årsdagen av terrorattackerna mot USA den elfte september planerade Terry Jones att bränna koranen i sin kyrka i Gainesville.

Under torsdagen uppmanade både president Barack Obama och försvarsminister Robert Gates pastorn att inte fullfölja sina planer på att anordna bokbålet.

Och senare på kvällen ändrade sig pastorn. Enligt Jones ska en överenskommelse ha nåtts om att den planerade moskén vid Ground Zero kommer att flyttas.

Muhammad Musri har gått med på att flytta moskén, och jag har gått med på att inte genomföra bokbålet, säger Terry Jones enligt Sky News.

Men flera imamer i New York uttryckte sin förvåning när de fick höra om pastorns överrenskommelse.

– Jag är glad att pastor Jones beslutat att inte bränna koranen. Men, jag är överraskad av uttalandet om att flytta moskén, säger imam Feisal Abdul Rauf enligt Sky News.

Enligt CNN ska ingen överenskommelse ha nåtts angående moskébygget. I stället uppges det att imamen gått med på att diskutera den omstridda placeringen av moskén.

Därefter ska Jones övertolkat överenskommelsen, och dragit slutsatsen att moskén ska flyttas.