Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är bombmannen från Köpenhamn

Köpenhamnspolisen

Nyheter | 14/09/2010 14:46

Den dansa polisen har beslutat att offentliggöra en närbild på bombmannen vars attentat mot Hotel Jørgensen i centrala Köpenhamn misslyckades i sista minuten.

KÖPENHAMN. Tidigare har bombmannen, på de bilder som offentliggjorts, varit iklädd solglasögon och keps. Eller så har de varit i dålig bildkvalitet.

Men nu har Köpenhamnspolisen beslutat att släppa bilden här ovan på den mystiske man, som flydde efter en explosion på toaletten på Hotel Jørgensen och som kort därpå kunde gripas, men som sedan dess gäckat polisen i förhör som inte leder någonvart.

Mannen har varit i polisens förvar i fyra dagar, men först under tisdagen släppte man bilden.

Den danska tidningen Berlingske Tidende spekulerar i att det kan ha att göra med att man inte ville visa upp de många skador mannen har i sitt ansikte.

Köpenhamnspolisen låter också i ett pressmeddelande förstå att 98 personer vänt sig till polisen med tips. Många av dem handlar om bombmannens benprotes.

Nu hoppas närmast polisen kunna kartlägga bombmannens väg till hotellet.