Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tea Party-kvinna hatar onani

1 av 2

Tea Party

Sarah Palin stöder...
2 av 2

Sarah Palin stöder...

MICHAEL DINNEEN/AP/Scanpix

Nyheter | 15/09/2010 11:28

Den ultrakonservativa Tea Party-rörelsen vann en stor seger i de republikanska primärvalen. Och Christine O'Donnell, som vann partiets nominering i Delaware, gillar inte onani.

DOVER. Den amerikanska Tea Party-rörelsen har fått stor uppmärksamhet under det senaste året och lycktas mobilisera miljoner anhängare över landet.

Det som förenar dem är en intensiv rädsla för den stora staten, övertygelsen om att president Barack Obama är en socialist i kapitalistisk förklädnad och en uppsättning mycket värdekonservativa värderingar.

Under tisdagen vann rörelsen flera viktiga primärval inom det republikanska partiet. I New York och i delstaten Delaware slog Tea Party-kandidater ut de etablerade republikanka kandidaterna.

Vilket får demokraterna att vädra morgonluft. De ultrakonservativa Tea Party-företrädarna anses nämligen inte helt rumsrena i väljarnas ögon.

Christine O’Donnell till exempel, som vann republikanernas nominering till senaten i Delaware, fördömer onani - eftersom att "känna lust i hjärtat" är samma sak som otrohet.

O'Donnell har stöd av republikanernas tidigare vicepresidentkandidat Sarah Palin, men ser av allt att döma ut att ha svårt att vinna väljarnas förtroende.

Nu avslöjas nämligen också att hon har stora finansiella problem, att hon falskeligen utgett sig för att ha en universitetsexamen och att hon ljugit om att ha vunnit i två valkretsar över vicepresident Joe Biden i senatorsvalet 2008.

Dessutom tycks hon vara drabbad av paranoia - hennes team tvingas "kolla i alla buskar" för att säkerställa att hon inte har förföljare i hasorna. Hon har tidigare hävdat att hennes motståndare "gärna gömmer sig i buskarna när jag har torgmöten".

Christine O'Donnell, vann primärvalet över republikanen Michael Castle med 53,1 procent av rösterna mot 46,9.

Och nu ställs hon mot demokraten Chris Coons i Delawares val till senaten. Lyckosamt för Coons som, enligt opinionsmätningar, hade fått storstryk av Michael Castle. 

Men många bedömare varnar trots allt demokraterna för att underskatta hotet från Tea Party-rörelsen.