Förr veckan övergavs hunde Ginger på en parkeringsplats.
1 av 3
Förr veckan övergavs hunde Ginger på en parkeringsplats.
2 av 3
Nu är hunden Ginger i trygga händer.
3 av 3
Nu är hunden Ginger i trygga händer.

VIDEO: Här överges den halta hunden Ginger

Ytterligare ett fall av djurplågeri skakar nu England. Den halta hunden Ginger övergavs på en parkeringplats. Ägaren jagas nu och riskerar sex månaders fängelse och över 100 000 kronor i böter. – En hjärtslitande historia, säger Mary Bowen som tagit han om hunden.


Övervakningsbilder visar hur ägaren tar en kort promenad med blandrasen Ginger. Kort därefter lämnar ägaren hunden stående på parkering. Den hittills okände mannen hoppar senare in i sin blåa Kia Rio, och kör därifrån. 

– Jag trodde att han skulle ropa in hunden, men sen körde han bara i väg. Hunden försökte följa efter men kunde inte på grund av att den haltade, säger ett vittne till Sky News.

Ginger har nu förts till ett hundcenter där den uppges må riktigt bra.

– Hon är en helt fantastisk hund, orsakar inga besvär och vill alltid vara nära, säger Mary Bowen, som arbetar på ett lokalt hundcenter.

Gingers ägare jagas nu av polisen och riskerar upp till sex månaders fängelse och 100 000 kronor i böter, uppger Sky News.

Den övergivna hunden är bara ett i raden av uppmärksammande djurplågerifall som skakat England. Bara för ett par veckor sedan fångades en kvinna av övervakningskameror när hon iskallt tog tag i en okänd katt och slängde ner den i en soptunna.

Se när hunden Ginger överges av sin ägare

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!