Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Modell glasade kvinna - härmade offret med smink

- 30/09/2010, 16:46 -
1 av 3

GPB

2 av 3

ABC

3 av 3

Faksimil ABC

Modellen Eva Grace Scolaro, 24, attackerade en 26-årig kvinna med glassplitter. Men hävdar att det var en olycka. Kort därpå dök modellen upp på ett Halloweenparty - sminkad för att se ut som sitt glasningsoffer.

PERTH. Den australiska modellen Eva Grace Scolaro, 24, föll i tårar när domaren ifrågasatte varför hon gått på Halloweenfest - uppenbarligen sminkad på ett sätt som skulle föra tankarna till de grava ansiktssår hon tillfogat en 26-årig kvinna med glassplitter på en nattklubb i Perth, bara ett par månader dessförinnan.

Eva Grace Scolaro är sedan tidigare dömd till 18 månaders fängelse för glasattacken mot Roxanne Stacey Hemsley, 26, skriver Ninemsn.

Hemsley blev tvungen att sy mer än 60 stygn och fick plastikkirurgi i ett försök att återställa hennes sargade ansikte.

När domen föll i april försattes dock modellen på fri fot mot borgen - i väntan på att domen skulle överklagas. För tre veckor sen fördes Scolaro trots allt till kvinnofängelset Bandyup - efter att ha brutit mot borgensreglerna genom att köpa en flaska  alkohol.

När Eva Grace Scolaro under torsdagsförmiddagen på nytt ställdes inför domaren blev hon hårt kritiserad för sminkkuppen på Halloweenfesten.

– Det tyder, om inte annat, på en brist på känslighet, sa chefsdomaren Warren Martin under förhandlingarna.

24-åringens advokat däremot förnekar att Scolaro försökt härma sitt glasningsoffer och säger att hon är mycket ångerfull och inte menat att väcka anstöt.

Scolaro nekar också till anklagelserna om glasvåld - och hävdar att hon "tappat" glaset.

Samtidigt konstaterar domare Martin att målet "inte blir enklare".

– Efter att ha gått igenom övervakningsbilder från nattklubben synes det mig som att Roxanne Stacey Hemsley hällt en drink över Scolaro precis före attacken.

Warren Martin flaggade för att rättegången kanske kan behöva tas om.

Nästa fredag kommer beslut i frågan. Tills vidare har Scolaro fått sin borgenansökan avslagen.