- Foto: GPB

Modell glasade kvinna - härmade offret med smink

Modellen Eva Grace Scolaro, 24, attackerade en 26-årig kvinna med glassplitter. Men hävdar att det var en olycka. Kort därpå dök modellen upp på ett Halloweenparty - sminkad för att se ut som sitt glasningsoffer.


PERTH. Den australiska modellen Eva Grace Scolaro, 24, föll i tårar när domaren ifrågasatte varför hon gått på Halloweenfest - uppenbarligen sminkad på ett sätt som skulle föra tankarna till de grava ansiktssår hon tillfogat en 26-årig kvinna med glassplitter på en nattklubb i Perth, bara ett par månader dessförinnan.

Eva Grace Scolaro är sedan tidigare dömd till 18 månaders fängelse för glasattacken mot Roxanne Stacey Hemsley, 26, skriver Ninemsn.

Hemsley blev tvungen att sy mer än 60 stygn och fick plastikkirurgi i ett försök att återställa hennes sargade ansikte.

När domen föll i april försattes dock modellen på fri fot mot borgen - i väntan på att domen skulle överklagas. För tre veckor sen fördes Scolaro trots allt till kvinnofängelset Bandyup - efter att ha brutit mot borgensreglerna genom att köpa en flaska  alkohol.

När Eva Grace Scolaro under torsdagsförmiddagen på nytt ställdes inför domaren blev hon hårt kritiserad för sminkkuppen på Halloweenfesten.

– Det tyder, om inte annat, på en brist på känslighet, sa chefsdomaren Warren Martin under förhandlingarna.

24-åringens advokat däremot förnekar att Scolaro försökt härma sitt glasningsoffer och säger att hon är mycket ångerfull och inte menat att väcka anstöt.

Scolaro nekar också till anklagelserna om glasvåld - och hävdar att hon "tappat" glaset.

Samtidigt konstaterar domare Martin att målet "inte blir enklare".

– Efter att ha gått igenom övervakningsbilder från nattklubben synes det mig som att Roxanne Stacey Hemsley hällt en drink över Scolaro precis före attacken.

Warren Martin flaggade för att rättegången kanske kan behöva tas om.

Nästa fredag kommer beslut i frågan. Tills vidare har Scolaro fått sin borgenansökan avslagen.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.