Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Professor: Häng ut våldtäktsmän på nätet

1 av 1

ROB GRIFFITH/AP/Scanpix

Nyheter | 11/10/2010 15:06

"Om en man går för långt så skriver hon ut det."

Den feministiska författaren och professorn Germaine Greer lanserar nu ett kontroversiellt förslag. För att få bukt med våldtäktsmän ska kvinnor börja hänga ut män som passerar gränsen på internet.

– Vad jag föreslår är att kvinnor för en sorts dagbok på nätet. Om en man går för långt så skriver hon ut det. Andra kan då läsa det och undvika honom, säger Germaine Greer enligt Daily Mail.

Hon menar att det är det bästa sättet att hantera problemet, i och med att de fällande domarna vid så kallade "date rape"-situationer oftast uteblir.

Greer menar att målet - färre våldtäkter - är mer värt än de integritetskränkningar den här typen av publiceringar skulle innebära.

Om män som begått brott eller gått över gränsen på kvinnor de dejtar finns på nätet har kvinnor en möjlighet att kolla upp vem det är de träffar och på så sätt känna sig säkrare, menar Greer.

- Andra kvinnor kan kolla registret, kolla upp killen och se vad han är för en. Då har hon möjlighet att säga nej eller om hon ändå träffar honom vara medveten om att det innebär en risk, säger Greer enligt Daily Mail.