- Foto: Polisen i Tijuana

Rekordbeslag av marijuana

Mexikanska myndigheter har gjort sitt största gräsbeslag på mycket länge: 105 ton av det gröna guldet.


TIJUANA. Polis, militär och tull i den mexikanska gränsstaden har beslagtagit 105 ton marijuana - den största fångsten på många år, uppger den statliga nyhetsbyrån Notimex.

Säkerhetsstyrkorna stoppade flera fordon på väg mot USA och en eldstrid bröt ut. Två personer skadades - en polisagent och en misstänkt narkotikasmugglare.

De misstänkta berättade sedan för polisen var det fanns mer gräs att hämta.

Polisen beslagtog 10 000 paket marijuana, som allt som allt kom upp i en vikt av 105 ton. De konfiskerade dessutom lastbilar, släp och två stora handeldvapen, enligt Notimex.

Det är det största beslaget i mannaminne i Mexiko.

Fler än 28 000 människor har dött i landets krig mot narkotikan sedan 2006, enligt myndigheternas officiella statistik.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

En statlig utredning föreslår att offentlighetsprincipen ska gälla även för friskolor. Samtidigt finns ett mildare förslag om en insynsprincip.

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Och avtalet öppnar upp för stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls. Nyheter24 har granskat lärarnas nya kollektivavtal.

S: Sätt stopp för nya friskolor

1 timme sedan
Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

1 timme sedan
Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.