Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nato varnar Wikileaks

1 av 1

Gero Breloer/AP/Scanpix

Nyheter | 22/10/2010 14:22

Natochefen Anders Fogh Rasmussen varnar på en presskonferens med Tysklands förbundkansler, Angela Merkel, för den förestående publiceringen av nya hemliga krigsdokument på Wikileaks.

BERLIN. Natos generalsekreterare, tidigare danske statsminister, Anders Fogh Rasmussen, oroar sig för den kommande publiceringen av hemliga amerikanska försvarsdokument.

Den här gången har Wikileaks sagt sig ha för avsikt att publicera dokument om kriget i Irak.

Tidigare har sajten - som ger myndighetsföreträdare möjlighet att anonymt läcka hemliga dokument - publicerat ett mycket omfattande material om Afghanistankriget.

Det var också Wikileaks som publicerade den skakande film från amerikanska försvarsmakten där ett antal amerikanska soldater ses skjuta ihjäl obeväpnade irakier.

Men Fogh Rasmussen menar att publiceringen kan leda till ännu större skador.

– Att offentliggöra hemliga underlag kan försätta soldater och civila i fara, sa Natochefen på en presskonferens med Tysklands förbundskansler, Angela Merkel, i Berlin.