Edwin Fry, 73, fritog sin hund med en trädgårdstraktor och en bultsax.
1 av 2
Edwin Fry, 73, fritog sin hund med en trädgårdstraktor och en bultsax. - Foto: Polisen
Pudeln var en riktig bråkstake. Jycken på bilden har dock inget samband med artikeln.
2 av 2
Pudeln var en riktig bråkstake. Jycken på bilden har dock inget samband med artikeln. - Foto: Matthew S. Gunby/AP/Scanpix

Edwin, 73, räddade pudel från häktet - med traktor

Bröt sig in i det lokala hundhäktet med trädgårdstraktor för att frita pudeln Buddy Tough. Men när Edwin själv hamnade bakom lås och bom avlivades Buddy.


HYDRO. Edwin Fry, 73, tänkte inte låta pudeln Buddy Tough ruttna på kåken, men hade heller inte för avsikt att betala böterna på 100 dollar för att få honom fri.

I stället körde han den 13 oktober sin trädgårdstraktor till stadens kennel, demolerade stängslet med bultsax och åkte hem med Buddy Tough i knäet, skriver lokaltidningen NewsOK.

Fry erkänner sitt brott med huvudet högt. Han har varnat polisen för att låta honom och jycken vara i fred och han menade det, säger han.

– Jag sa åt dem "jag råder dig att inte ta min hund såvida du inte vill stå ansikte mot ansikte med mitt skjutvapen, säger han.

– De sa åt mig att de tänkte ta livet av honom - så jag hade inget val annat än att ta saken i egna händer.

Chris Chancellor, vid polisen i staden Hydro, Oklahoma, förklarar att hans station blivit överhopade av samtal om okopplade hundar sedan två pitbullterrierhundar haft ihjäl en kalv för tre veckor sedan.

– Vi har inte personal nog att patrullera omkring och leta efter lösa hundar, men vi rycker ut på alla klagomål, säger Chancellor till NewsOK.

Och Frys hund hade fått många klagomål, bland annat från en kvinna som uppger att Buddy Tough kommit över till hennes hus för att bråka med hunden där.

Edwin Frys hund togs om hand efter att en äldre kvinna ramlat och skadat sig när hon försökt jaga bort hunden från sin veranda. Men Fry hade ingen tanke på att betala böterna på 100 dollar för att få honom fri.

– Jag har varit polis i 20 år och det här är första gången jag hört talas om någon som fritagit en hund ur fängelset, säger Chancellor till NewsOK.

73-åringen greps under viss försiktighet, eftersom han tidigare hotat skjuta mot polisen, och fick tillbringa några dagar i fängelset.

Ingen tycktes intresserad av att betala hans borgensumma på 1 000 dollar. Till slut förbarmade sig dock en granne.

Under tiden togs hunden Buddy Tough om hand på nytt - och den här gången avlivades han.

– Han flyger med änglarna nu och jag vet att jag får träffa honom igen, säger Edwin Fry.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Hundar på hjul
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.