Presidenten och hans hustru.
1 av 2
Presidenten och hans hustru. - Foto: LIONEL CIRONNEAU/AP/Scanpix
2 av 2

Sarkozy räds mordattentat

Den mest hatade presidenten i Frankrike på 50 år är nu rädd för att han ska bli mördad.


Charles de Gaulle

General Charles de Gaulle - Frankrikes mest legendariske president - utsattes mellan 1958 och mitten på 1960-talet för 31 dokumenterade attentatsförsök. Innan dess var han symbolen för motståndet mot naziockupationen.

Den 8 september 1961 kördes han - tillsammans med sin hustru - i bil genom distriktet Pont-sur-Seine där attentatsmän hade placerat en vägbomb innehållande napalm. När den exploderade och kortegen hamnade i ett eldhav beordrade han sin chaufför i Citroën Deessen: "Fortare"!" De överlevde också den gången.

PARIS/ATEN. Frankrike är på nytt drabbat av vilda strejker och protester sedan president Nicolas Sarkozy föreslagit att pensionsåldern ska höjas från 60 till 62 år.

Men på gatorna flockas inte i första hand äldre fransmän - utan desto fler unga ligister med stenar i händerna.

Och med den våldsamma upptrappningen börjar Sarkozy till och med oroa sig för att någon ska ta våldet till nästa steg, uppger The Sun.

– Jag är så hatad att jag börjar frukta för mitt liv, ska han ha sagt till medarbetare.

– Men jag vet inte varför fransmännen har börjat hata mig så mycket.

Enligt opinionsundersökningar har han stöd av bara en av tre fransmän. Det gör honom till mer impopulär än general Charles de Gaulle år 1968 när miljoner fransmän tog till gatan för att kräva stora samhällsförändringar.

Inte ens utanför sitt eget land kan Sarkozy andas ut.

Antiterrorenheten inom den grekiska polisen hittade under måndagen sprängmedel inslaget i brunt papper som var adresserat till Elyséepalatset i Paris, skriver Daily Mail.

– Det är en oroväckande utveckling och uppenbart gör vi allt vi kan för att stärka bevakningen kring president Sarkozy och hans familj, säger en säkerhetskälla i presidentkansliet.

/
/
/
Hot
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

1 timme sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

1 timme sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

2 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

2 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

2 timmar sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.