Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

20 000 burmeser flyr till Thailand

- 09/11/2010, 11:21 -

Ap / SCANPIX

Thailändska myndigheter uppger att 20 000 människor har flytt från Burma till Thailand efter Burmas första val på 20 år.

BURMA. Burma består av flera etniska grupper som i många år har kämpat för självständighet. I samband med valet i söndags blev stridigheterna allt mer intensiva.

En av flera anledningar till att striderna har blivit fler är just för att grupperna påstår att valet inte genomfördes på ett demokratiskt sätt, och även att rösterna kan ha manipulerats.

Burmesisk teve sände först rösträkningen, men när det visade sig att många hade röstat på oppositionspartierna så avslutades tevesändningen abrupt.

Den intensifierade konflikten har nu lett till att 20 000 människor flyr från Burma. De flesta burmeser har flytt till den thailändska gränsstaden Mae Sot. 

– Vi var på marknaden när de helt plötsligt började skjuta. Vi kunde inte göra annat än att lämna allt och fly, ska en burmesisk man ha sagt enligt Sveriges Radio .

Borgmästaren i Mae Sot säger att han ska se till att många burmeser tar sig tillbaka till Burma redan i dag.