Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Röstade nej till Palins tevedans - med gevär

- 18/11/2010, 11:06 -
1 av 3

Sheriffkontoret i Madison, Wisconsin

Bristol Palin.
2 av 3

Bristol Palin.

Adam Larkey/AP/Scanpix

3 av 3

Adam Larkey/AP/Scanpix

Steven Cowan, 67, blev så rasande när Sarah Palins dotter, Bristol, gick vidare i ett dansprogram på teve att han avlossade sitt gevär.

MADISON. Samtidigt som republikanernas och Tea Party-rörelsens fixstjärna, Sarah Palin, tillkännager att hon tänker besegra demokraten Barack Obama i presidentvalet 2012 medverkar hennes dotter, Bristol Palin, i det amerikanska teveprogrammet Dancing with the Stars.

Man kan konstatera att såväl mor som dotter väcker starka känslor.

En man i delstaten Wisconsin blev fullkomligt utom sig när Bristol, tack vare publikrösterna, gick vidare i tävlingen, trots att juryn sågat hennes dansframträdande.

Steven Cowan, 67, tog fram sitt hagelgevär och sköt helt sonika sönder teven. Efter att polisen belägrat hans hem kunde han till slut, efter många timmars drama, gripas.

Det var hans hustru, Janice Cowan, som larmade polis efter att maken hotat henne till livet. Enligt henne lider mannen av en bipolär sjukdom och har även tidigare agerat våldsamt och hotfullt.

Steven Cowan hade druckit ett par öl på en bar med kompisar innan han på måndagskvällen kom hem och paret sjönk ner i soffan för att titta på det populära underhållningsprogrammet Dancing with the Stars.

När Bristol Palin, 20, inledde sitt nummer flög Cowan upp och började svära.

– Den jävla politiken, sa han, upprörd över att en makthavares dotter får uppträda i teverutan - trots att hon saknar talang.

Kort därpå rusade han upp och hämtade sitt gevär, sköt sönder teven och siktade mot sin fru.

– Hämta mina pistoler, sa han och varnade henne för att kalla dit någon.

– Han skrämde skiten ur mig, säger hustrun i förhör.

Hon flydde till grannen och ringde polisen.

För polisen har hon också berättat att han för 15 år sedan hotade henne med en machete när han inte hittade sin ammunition. Vid samma tillfälle hotade han att skjuta en av parets kossor.

Steven Cowan är dock inte ensam om att uppröras. Under de senaste dagarna har många röster på nätet undrat hur det kommer sig att Bristol Palin, som konsekvent har hamnat på juryns jumboplats, lyckats hålla sig kvar i programmet.

Många menar att det är mamma Sarah Palins Tea Party-anhängare som röstar i block och därmed manipulerar tävlingen.

Men såväl mor som dotter förnekar att det skulle finnas någon organiserad röstningstaktik. Bristol Palin hävdar att publiken röstar på henne just för att hon började sitt deltagande utan några som helst färdigheter i dans.

20-åringen blev USA:s mest kända tonårsmamma när det under valkampanjen 2008 uppdagades att hon var gravid.