Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pentagon: Homosexuella soldater helt okej

- 30/11/2010, 11:41 -

Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

Men John McCain tycker fortfarande att homosexuella ska stanna kvar i garderoben.

En ny studie som Pentagon gjort visar att det inte skulle göra någon skada om USA:s armé hade öppet homosexuella soldater. En studie som lär väcka debatten om "don't ask, don't tell"-policyn som innebär att homosexuella inte får vara öppna med sin läggning.

Studien har pågått i 10 månader och visar att 70 procent av 115 000 tillfrågade soldater som fick svara anonymt inte tycker att det spelar någon roll, alternativt att det skulle kunna vara positivt.

Även USA:s försvarsminister Robert Gates vill att den gamla policyn slopas.

På andra sidan står republikanske förre presidentkandidaten och senatorn John McCain som menar att det är oansvarigt och farligt att låta homosexuella komma ut i armén när man samtidigt bedriver två krig.

En av de anonyma grundarna till föreningen OutServe, som kämpar för att militärer ska kunna vara öppna med sin homosexualitet, säger att han inte är förvånad över resultatet i studien.

- Det är vad vi väntat oss. Atmosfären har förändrats bland de ute på fältet, säger han till Fox News.

Barack Obama har tidigare vid flera tillfällen lovat att policyn ska ändras.