... Julian Assange, som nu är internationellt efterlyst av...
1 av 3
... Julian Assange, som nu är internationellt efterlyst av... - Foto: Lennart Preiss/AP/Scanpix
2 av 3
- Foto: Privat
3 av 3
- Foto: Interpol - efterlysning av Wikileaks Julian Assange.

Mamma vädjar för Julian Assange - nu most wanted

Wikileaks grundare Julian Assange är numera uppförd på Interpols most wanted-lista och kommer att behöva se sig om över axeln vart han än går. Nu vädjar hans mamma i australisk radio.– Jag vill inte att min son jagas och fängslas.


SYDNEY. Julian Assange är efterlyst över hela världen efter att Interpol i natt fört upp Wikileaksgrundaren på sin lista över världens mest efterspanade män.

Interpol uppmanar det internationella samfundet att gripa Assange som är häktad i sin frånvaro i Sverige - misstänkt våldtäkt, sexuellt ofredande och olaga tvång.

Julian Assanges mamma i Australien är orolig för sin son.

– Han är min son och jag älskar honom och givetvis vill jag inte att han ska jagas och fängslas, säger mamma Christine Assange till ABC Radio.

Christine Assange har flyttat från miljonstaden Melbourne till Queensland för att undkomma medieuppmärksamheten. Men i den unika intervjun med ABC Radio säger hon bland annat att det som sägs om sonen knappast kan stämma.

– Jag reagerar som vilken mamma som helst skulle ha gjort i samma situation. Det här gör ont. Mycket av det som sägs om mig och Julian är inte sant.

Julian Assanges svenske advokat, Björn Hurtig, har överklagat häktningen i Sverige till Högsta domstolen, som nu ska ta ställning i frågan.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

1 timme sedan
En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.