OBS! Bilden har inget samband med artikeln.
OBS! Bilden har inget samband med artikeln. - Foto: AP/Scanpix

Läkare satte eld på gravid

Israelisk kirurg stack gravid kvinna i brand.


TEL AVIV. Kvinnan skulle precis sätta ett barn till världen genom kejsarsnitt på Shebasjukhuset i Tel HaShomer nära Tel Aviv.

I stället sattes hon i brand av kirurgen.

Nu har det israeliska hälsoministeriet utrett händelsen, som inträffade 2008, rapporterar tidningen Haaretz.

Kvinnan smörjde in med en alkohollösning innan operationen, men när hon låg i operationssalen bad kirurgen en sjuksköterska att smörja in henne igen.

Därefter inledde kirurgen operationen och började skära i henne med en diaterminål, men redskapet, som är strömförande, utlöste en gnista, som fick alkohollösningen att börja brinna.

Plötsligt stod kvinnan i lågor.

Efter att de lyckats släcka branden och bandagerat kvinnan fortsatte sjukvårdspersonalen operationen.

Hälsoministeriets utredning finner att såväl läkare som sjuksköterska delar ansvaret för olyckan, men eftersom båda samarbetat med utredningen slipper de disciplinära påföljder annat än att incidenten skrivs in i deras personakter, uppger Haaretz.

Shebasjukhuset säger att de lärt sig en läxa av tillbudet och betonar att de gett kvinnan "optimal vård tills hon återhämtat sig".

/
/
/
/
Eld
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.