Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Läkare satte eld på gravid

- 01/12/2010, 17:22 -
OBS! Bilden har inget samband med artikeln.

OBS! Bilden har inget samband med artikeln.

AP/Scanpix

Israelisk kirurg stack gravid kvinna i brand.

TEL AVIV. Kvinnan skulle precis sätta ett barn till världen genom kejsarsnitt på Shebasjukhuset i Tel HaShomer nära Tel Aviv.

I stället sattes hon i brand av kirurgen.

Nu har det israeliska hälsoministeriet utrett händelsen, som inträffade 2008, rapporterar tidningen Haaretz.

Kvinnan smörjde in med en alkohollösning innan operationen, men när hon låg i operationssalen bad kirurgen en sjuksköterska att smörja in henne igen.

Därefter inledde kirurgen operationen och började skära i henne med en diaterminål, men redskapet, som är strömförande, utlöste en gnista, som fick alkohollösningen att börja brinna.

Plötsligt stod kvinnan i lågor.

Efter att de lyckats släcka branden och bandagerat kvinnan fortsatte sjukvårdspersonalen operationen.

Hälsoministeriets utredning finner att såväl läkare som sjuksköterska delar ansvaret för olyckan, men eftersom båda samarbetat med utredningen slipper de disciplinära påföljder annat än att incidenten skrivs in i deras personakter, uppger Haaretz.

Shebasjukhuset säger att de lärt sig en läxa av tillbudet och betonar att de gett kvinnan "optimal vård tills hon återhämtat sig".