Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mördade Annis man gripen

- 08/12/2010, 08:35 -
1 av 3

AP/Scanpix

2 av 3

AP/Scanpix

3 av 3

AP/Scanpix

Svenskan Anni Dewani, 28, mördades på sin bröllopresa. Nu har hennes man, Shrien, gripits.


LONDON. Shrien Dewani, 31, en brittisk affärsman, misstänks nu för det uppmärksammade mordet på sin svenska hustru, Anni, under bröllopsresan i Kapstaden.

Dewanis affärsrörelse var nära konkurs - vilket skulle kunna vara ett tänkbart motiv för mordet på sin hustru sedan blott 16 dagar.

Shrien Dewani anmälde sig själv på en polisstation i Bristol i sydvästra England sent på tisdagskvällen.

Eventuellt kommer han att utvisas till Sydafrika där taxichauffören Zola Tongo, 31, i en uppgörelse med åklagaren erkänt att Dewani betalat honom för att mörda Anni.

– Han frågade mig om jag kände någon som kunde "avlägsna en av hans kunder från scenen". Efter lite diskussion förstod jag att han ville ha någon, en kvinna, mördad. Han sa att han var villig att betala 15 000 rand (drygt 15 000 kronor).

Dewani har nu förts över till häkte i London där han ska ställas inför en domstol som ska avgöra de sydafrikanska myndigheternas krav på utlämnande.

– Poliser från utlämningroteln har gripit honom på begäran av sydafrikanska myndigheter, säger en talesperson för Metropolitan Police till The Sun.