HACKERFAIL: Amazonattack misslyckad - slår mot Paypal

- 09/12/2010, 19:54 -
Företrädare för Julian Assange säger att han inte uppmanat någon att angripa de myndigheter och företag som motarbetat honom och Wikileaks.
1 av 2

Företrädare för Julian Assange säger att han inte uppmanat någon att angripa de myndigheter och företag som motarbetat honom och Wikileaks.

Bertil Ericson / SCANPIX

2 av 2

Skärmdump

Efter att DDOS-attacken mot nätbokhandeln Amazon misslyckats vänder hackergruppen Anonymous blicken mot en annan av Wikileaks "fiender" - betalningstjänsten Paypal. Facebook och Twitter också i farozonen.

INTERNET. Anonymous - gruppen som tagit på sig ansvaret för de senaste dagarnas attacker mot diverse myndigheter och företag som motarbetat Wikileaks - försökte under torsdagseftermiddagen attackera nätbokhandeln Amazon.com. Men försöket gick om intet.

Nu grupperar de om och styr kosan mot betalningstjänsten Paypal, uppger Sky News.

Paypal stängde förra veckan ner Wikileaks konto och stoppade alla utbetalningar till whistleblowersajten.

Det är andra gången den här veckan som Anonymous försöker ta ner Paypal.com från nätet. Men hackarna har hittills bara lyckats "slå tillbaka dem", inte "ta ner dem".

Det senaste försöket syftar till att få hela sajten att krascha.

Inte heller torsdagseftermiddagens attack mot Amazon var framgångsrikt. Gruppen blev inte tillräckligt stor.

Men Anonymous lovar sina anhängare att de kommer att slå till på nytt.

– Vi kan inte attackera Amazon för närvarande. Enligt de tidigare planerna skulle vi ha gjort det, men vi har inte tillräckligt stora krafter.

Anonymous har också hotat Facebook - sedan det sociala nätverket stängt ner gruppens konton. Cyberkrigarna har också varnat Twitter för att de är en potentiell måltavla.

Nätverket säger sig ha lyckats med attacker mot bland andra Mastercard, republikanen Sarah Palins kampanjsida, den svenska åklagarmyndigheten, regeringskansliet i Sverige och Visa.

– Det första allvarliga informationskriget har påbörjats. Krigszonen är Wikileaks. Ni är trupperna, säger John Perry Barlow, grundare av Electronic Frontier Foundation.

Anonymous - eller AnonOps, som de också kallar sig - säger i ett uttalande:

– Vi kommer att hitta och attackera de som står mot Wikileaks och vi kommer att stödja Wikileaks med allt de behöver.

Talespersoner för Wikileaks och Julian Assange säger att de inte uppmuntrat någon att initiera hackerattacker.