Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dödsdömda Sakineh visades upp i teve - erkände mord

43-årige Sakineh framträdde i teve och erkände mordet på sin make.
1 av 3

43-årige Sakineh framträdde i teve och erkände mordet på sin make.

AP/SCANPIX

2 av 3

AP/SCANPIX

3 av 3

AP/SCANPIX

Nyheter | 11/12/2010 11:19

Sakineh Mohammadi Ashtianti - som dömts till stening på grund av påstådd otrohet - uppträdde i går kväll i en dokumentär där hon erkänner mordet på sin make. SE VIDEO.

TEHERAN. Iransk teve sa i samband med att den 30 minuter långa filmen visades att filmen skulle visa en annan sida av Sakinehs fall som världens media missat.

I filmen ses hur tvåbarnsmamman berättar om hur hon inledde en affär med en man,  Isa Taheri. Han ska ha instruerat Sakineh att ge sin make en injektion för att göra honom medvetslös.

Sedan berättar Sakineh hur hennes älskare kommit hem till henne och dödat hennes make med elstötar. Först efter den sjunde elstöten ska han ha avlidit, säger hon i inslaget.

Amnesty International har protesterat kraftig mot publiceringen av Sakinehs erkännande. Enligt organisationen bryter programmet mot alla internationella mänskliga regler.

– Om myndigheterna försöker använda den här ”bekännelsen” för att få ett nytt fall mot henne… för ett brott som hon redan ”dömts” för… vi fördömer det med de starkaste ordalag, säger Philip Luther, vid Amestys Mellanöstern och Afrikaavdelning i ett uttalande.

Se bilder från programmet där Sakineh erkänner mordet