Bernie Madoff svindlade en hel värld.
1 av 3
Bernie Madoff svindlade en hel värld. - Foto: Stuart Ramson/AP/SCANPIX
46-årige Mark Madoff hittades under lördagen hängd i sitt eget hem.
2 av 3
46-årige Mark Madoff hittades under lördagen hängd i sitt eget hem. - Foto: Kimberly Unger/AP/Security Traders Association of New York/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Mary Altaffer/AP/SCANPIX

Monstersvindlarens tragedi - son hängde sig i hundkoppel

Bernard Madoffs son Mark hittades död i sitt eget hem under lördagen.


Fakta: Bernie Madoff

Drev sedan 1960 kapitalmarknadsbolaget Bernard L. Madoff Investment Securities LLC. Den 11 december 2008 arresterades Madoff av den FBI misstänkt för bedrägeri. När rättegången inleddes 12 mars följande år förklarade Madoff skyldig till elva åtalspunkter inklusive bedräger och penningtvätt. Hand dömdes till 150 års fängelse.

Källa: Wikipedia

Polis larmades till Mark Madoffs lägenhet efter att hans fru Stephanie, som vid tillfället befann sig i Florida, fattat misstankar om att allt inte stod rätt till efter att paret utväxlat ett par email.

När polisen anlände till parets lägenhet i New York gjorde de en fasansfull upptäckt. Fullt påklädd hängde Mark Madoff i ett hundkoppel som var fäst i taket. Parets tvåårige son låg och sov i ett närliggande rum när polisen hittade 46-åringen.

Bitter över faderns livslögn

Mark arbetade tillsammans med sin bror Andrew i familjeföretaget, som drevs av de numera ökända börsmäklaren Bernie Madoff, under hela sin karriär.

Enligt New York Post var Mark fortfarande extremt bitter över faderns svek och lögner. Det var också Mark,  som efter att fadern berättat om sin bluff för familjen, larmade polisen.

Sönerna har sedan faderns pyramidliknande svindleri avslöjats granskats av polisen.

I veckan stämdes sönerna, som hela tiden hävdat sin oskuld i faderns bedrägeri, av Irving Picard, mannen som är utsedd att försöka få tillbaka så mycket pengar som möjligt till Madoffs offer. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.