Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Monstersvindlarens tragedi - son hängde sig i hundkoppel

Bernie Madoff svindlade en hel värld.
1 av 3

Bernie Madoff svindlade en hel värld.

Stuart Ramson/AP/SCANPIX

46-årige Mark Madoff hittades under lördagen hängd i sitt eget hem.
2 av 3

46-årige Mark Madoff hittades under lördagen hängd i sitt eget hem.

Kimberly Unger/AP/Security Traders Association of New York/SCANPIX

3 av 3

Mary Altaffer/AP/SCANPIX

Nyheter | 11/12/2010 17:57

Bernard Madoffs son Mark hittades död i sitt eget hem under lördagen.

Polis larmades till Mark Madoffs lägenhet efter att hans fru Stephanie, som vid tillfället befann sig i Florida, fattat misstankar om att allt inte stod rätt till efter att paret utväxlat ett par email.

När polisen anlände till parets lägenhet i New York gjorde de en fasansfull upptäckt. Fullt påklädd hängde Mark Madoff i ett hundkoppel som var fäst i taket. Parets tvåårige son låg och sov i ett närliggande rum när polisen hittade 46-åringen.

Bitter över faderns livslögn

Mark arbetade tillsammans med sin bror Andrew i familjeföretaget, som drevs av de numera ökända börsmäklaren Bernie Madoff, under hela sin karriär.

Enligt New York Post var Mark fortfarande extremt bitter över faderns svek och lögner. Det var också Mark,  som efter att fadern berättat om sin bluff för familjen, larmade polisen.

Sönerna har sedan faderns pyramidliknande svindleri avslöjats granskats av polisen.

I veckan stämdes sönerna, som hela tiden hävdat sin oskuld i faderns bedrägeri, av Irving Picard, mannen som är utsedd att försöka få tillbaka så mycket pengar som möjligt till Madoffs offer.