Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Palin i fetmakrig med Michelle Obama

... Michelle Obama.
1 av 8

... Michelle Obama.

Pablo Martinez Monsivais/AP/Scanpix

Nu rasar hon mot presidenthustrun...
2 av 8

Nu rasar hon mot presidenthustrun...

Guillermo Arias/AP/Scanpix

3 av 8

Dieu nalio Chery/AP/Scanpix

4 av 8

Privat

5 av 8

SarahPalin.com

Som hellre ger ungarna hårda julklappar än sötsaker.
6 av 8

Som hellre ger ungarna hårda julklappar än sötsaker.

Charles Dharapak/AP/Scanpix

7 av 8

Sarah Palins Alaska

8 av 8

Sarah Palins Alaska

Nyheter | 20/12/2010 17:09

SE VIDEO: Sarah Palin i catfight med USA:s första dam - Michelle Obama - om överviktiga barn och marshmallows.– Amerikaner har en gudagiven rätt att vara feta, säger Palin.

WASHINGTON. Republikanernas kanske troligaste presidentkandidat, Sarah Palin, ger sig nu på Barack Obamas hustru - Michelle Obama, efter att USA:s första dam lanserat ett nytt statligt program mot övervikt.

I sin realityshow, Sarah Palins Alaska, jabbar republikanernas tidigare vicepresidentkandidat och exguvernören i Alaska mot Michelle Obamas planer på en kampanj mot överviktsproblematiken i USA. Första damen tafsar på rätten att käka efterrätt, menar Palin.

Ute på camping med familjen frågar Palin i teveprogrammet:

– Var är s'more-ingredienserna? Detta för att hedra Michelle Obama, som häromdagen sa att vi inte borde äta efterrätt.

S'more är en sötsak som traditionellt tillagats vid camping i Nordamerika och består av en marshmallow och ett lager choklad mellan två grahamkex.

Michelle Obama har varit pådrivande i initiativet att förbättra barns hälsa genom att uppmuntra dem att äta bättre och motionera mer. I maj lanserade hon programmet Let's Move - som bland annat trycker på alternativa efterrätter och andra dietförbättringar.

Sarah Palin låter sig dock inte övertygas.

– I stället för att regeringen ska fatta beslut åt oss enligt en viss politikers eller en politikers frus prioriteringar bör de bara lämna oss i fred. Låt oss vara.

Sarah Palin har dessutom gjort en poäng av att personligen förse skolbarn i Pennsylvania med kakor innan hon höll ett tal med budskapet:

– Vem ska bestämma vad jag äter? Ska det vara regeringen eller ska det vara föräldrarna? Det borde vara föräldrarna.

Ur realityshowen Sarah Palins Alaska: