- Foto: Erlend Aas / Scanpix NORGE / SCANPIX

Vinterbadare fast under isen

En 30-årig man hamnade av okänd anledning under isen när han hoppade ner i isvaken.


KÖPENHAMN. Polis och räddningspersonal larmades klockan 16 på tisdagskvällen om att en vinterbadare fastnat under isen på badplatsen Helgoland.

– Det var ganska tjock is och det fanns bara två hål. Vi vet inte hur han hamnade under isen, säger brandinspektör Kristian Lev till Ekstrabladet.

Räddningsinsatsen försenades på grund av att brandkåren inte kunde köra hela vägen fram på grund av all snö i området. I stället fick den livlöse 30-årigen dras på en bår i över 300 meter.

– Vi kunde ha sparat flera minuter om vägen hade rensats under dagen. I sådana här lägen handlar det om sekunder, säger Lev till Ekstrabladet.

Mannen fördes till Rigshospitalets traumacenter för intensivvård. Han tros ha legat under isen i runt 20 minuter.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.

Jätteanläggning mot koldioxid får ok i domstol

Energibolaget Stockholm Exergi får tummen upp av Mark- och miljödomstolen. Planen är att de ska bygga en av de första anläggningarna för koldioxidinfångning i Sverige

Kvinna frias från krigsbrott i Syrien

Hovrätten friar en 35-årig kvinna från anklagelser om krigsförbrytelser i Syrien 2014, skriver flera medier. Kvinnan har tidigare dömts till tre månaders fängelse.