Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dansk polis slog till mot terrorlägenhet i natt

- 30/12/2010, 08:19 -
1 av 2

Mathias Christensen/Scanpix

2 av 2

Niels Hougaard/Scanpix

Bomblarm när polisen gjorde husrannsakan.

KÖPENHAMN. Mindre än ett dygn efter tillslaget mot de män som planerade en terrorattack mot danska tidningarna Jyllandsposten och Politiken slog polisen till mot en bostad i området Greve i Köpenhamn.

Tillslaget riktades mot en av de terrorgripnas bostäder och huset fick utrymmas sedan polisen hittat ett misstänkt föremål i bostaden. Bombexperter tillkallades och föremålet säkrades innan de boende fick återvända till sina lägenheter, uppger Politiken.

Den danska säkerhetspolisen PET är i övrigt förtegen om vad de hittat i lägenheten.

Samtidigt bekräftar svenska Säpo att de haft de gripna under uppsikt en längre tid och att männen i fråga har bevakats dygnet runt.

- Det har varit viktigt för oss att ha kontroll över dem, allt från förberedelsearbetet fram till natten till i går, med ner genom Sverige där vi hade kontroll, och sedan lämnade över till våra kollegor i Danmark, säger Anders Thornberg, avdelningschef vid Säpo, till Sveriges Radios Ekot.

Dansk polis säger också att de har anledning att tro att de gripna har förbindelser med internationella terrornätverk.