... den militanta islamistiska gruppen Muslims Against Crusade på Youtube.
1 av 5
... den militanta islamistiska gruppen Muslims Against Crusade på Youtube. - Foto: Faksimil/Muslimagainstcrusade.com
Sedan makens bombattentat i Stockholm vågar hon inte längre visa sig utomhus, säger hon i en intervju med TV4:s Nyheterna.
2 av 5
Sedan makens bombattentat i Stockholm vågar hon inte längre visa sig utomhus, säger hon i en intervju med TV4:s Nyheterna. - Foto: Faksimil/TV4
På den döde makens egen kanal på Youtube skriver Mona...
3 av 5
På den döde makens egen kanal på Youtube skriver Mona... - Foto: Faksimil/TV4
Julruschbombarens fru Mona Thwany stöder...
4 av 5
Julruschbombarens fru Mona Thwany stöder... - Foto: Faksimil/TV4
5 av 5
- Foto: Privat

Mona Thwany stöder militant islamistgrupp

Samtidigt som Mona Thwany la upp makens terrorinspelning börjde hon följa en ny extrem muslimsk grupp på internet. – Gruppen representerar inte majoriteten av fredliga muslimer,säger Manzour Hussain om den militanta islamistgruppen.


STOCKHOLM/LUTON. Ett dygn efter att Taimour Abdulwahab sprängt sig själv till döds i Stockholm city, den 11 december 2010, publicerade hans fru Mona Thwany makens terrorinspelning på nätet.

– Jag fördömer hans handlingar. Hade jag vetat vad han skulle göra skulle jag ha stoppat honom, säger hon till TV4, om makens attentat.

Ungefär samtidigt som julruschbombarens fru publicerade klippet på nätet började hon följa den militanta islamistgruppen Muslims Against the Crusades Youtube. I sin och den döde makens gemensamma youtubekanal.

Gruppen beskrivs som en direkt kvarleva till den, av brittiska regeringen, bannlysta islamistgruppen Islam4UK.

På sin hemsida skryter den militanta islamistgruppen med att de avslöjar "islams fiender" och i ljudklipp på gruppens hemsida hörs hur medlemmar skanderar att brittiska soldater ska "brinna i helvetet".

– Gruppen representerar inte majoriteten av fredliga och laglydiga muslimer,säger Manzour Hussain om den militanta islamistgruppen till Evening Standard.

Liam Smith, lokal politiker i Barking och Dagenham där gruppen är aktiv, skrev så sent som i somras till den brittiske inrikesministern, Theresa May, för att få gruppen bannlyst.

– Jag behöver inte förklara mig för någon, skriver självmordsbombarens änka, Mona Thwany, på Taimour Abdulwahabs youtubekanal, och fortsätter:

– Jag gör vad jag vill, jag tittar på vad jag vill och jag följer dem jag vill.

Islamistgruppen Muslims against Crusades demonstrerar i brittiska Barking:

/
/
/
Mac
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.