Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chávez kräver Chomsky

- 05/01/2011, 18:43 -
Skådisen Sean Penn.
1 av 4

Skådisen Sean Penn.

All Over Press

Han kan tänka sig den amerikanske mästerregissören Oliver Stone.
2 av 4

Han kan tänka sig den amerikanske mästerregissören Oliver Stone.

Charles Sykes/AP/Scanpix

Expresidenten Bill Clinton.
3 av 4

Expresidenten Bill Clinton.

Efrem Lukatsky / AP / Scanpix

Eller vänsterdebattören Noam Chomsky.
4 av 4

Eller vänsterdebattören Noam Chomsky.

Nader Daoud/AP/Scanpix

Venezuelas starke man, Hugo Chávez, ratar USA:s val av ny ambassadör till det latinamerikanska landet. I stället kräver han expresidenten Bill Clinton eller vänsterdebattören Noam Chomsky.

CARACAS. Venezuela och USA är inte såta vänner sedan president Hugo Chávez kom till makten 1999. Nu har relationerna gått in i en ny istid sedan Chávez vägrat gå med på den ambassadör till landet som den amerikanske presidenten Barack Obama utsett - Larry Palmer.

I stället föreslår Chávez expresidenten Bill Clinton, skådespelaren Sean Penn, regissören Oliver Stone eller världens kanske mest berömda vänsterintellektuell - lingvisten och författaren Noam Chomsky.

USA svarade på Chávez vägran att godkänna Larry Palmer med att dra in visat för Venezuelas ambassadör i Washington, uppger Guardian.

Men den venozelanske presidentens fredstrevare är möjligen inte direkt ägnad att gjuta olja på vågorna. I ett tevetal i tisdags sa presidenten:

– Jag hoppas att de utser Oliver Stone, Sean Penn eller Noam Chomsky. Vi har många vänner där. Bill Clinton.

Chávez berättade också att han mötte USA:s utrikesminister Hillary Clinton som hastigast när Brasiliens nya president Dilma Rousseff installerades i lördags.

– Jag sa till señora Clinton - "hur mår er man?". Men jag gjorde ett misstag för att min engelska är så dålig och sa "hur mår er hustru?". Hon skrattade och då sa jag make.