Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dewani bygger skola i mördade Annis minne

- 06/01/2011, 16:24 -
1 av 2

Allover

2 av 2

Privat

Den mordmisstänkte Shrien Dewanis familj ska låta uppföra en skola till mördade svenskans minne.

LONDON. Svenskfödda Anni Dewani, 28, mördades på sin smekmånad i sydafrikanska Kapstaden.

Hennes man, Shrien Dewani, 31, misstänks ännu för mordet, men släpptes i december mot borgen av en brittisk domstol.

Skola i Indien

Nu vill hans familj tillsammans med Annis anhöriga låta uppföra en skola i Indien - där båda familjerna har sina rötter - till 28-åringens minne.

– Anni har ryckts ifrån oss alla och vi kan inte få henne tillbaka, men vad vi kan göra är att ge och hjälpa andra människor, säger en medlem i familjen Dewani.

Pengar från hela världen

Tillsammans har de båda familjerna upprättat en fond som redan uppgår till närmare 200 000 kronor. Pengar som strömmat in från hela världen.

Familjen Dewani har lagt upp en sajt på nätet där allmänheten kan donera pengar till skolan som ska rymma 500 elever i Maharashtradistriktet i västra Indien.

– Till och med människor som inte kände Anni har donerat pengar, säger familjemedlemmen till The Sun.

Stöttas internationellt

Samtidigt har många - såväl grannar i Storbritannien som främlingar från hela världen - uttryckt sitt stöd för mordmisstänkte Shrien Dewani.

– Mer än 500 brev och mejl har kommit in från länder som Sydafrika, Kina, Indien, Korea, Kenya, Australien och USA, säger familjemedlemmen.

– Folk säger "Jag känner inte dig, jag känner inte familjen, men jag tror på dig.