Söndag 13 Jun
Stockholm

Alla vill hinna före Facebook till börsen

Dustin Moskovitz - också en av Facebooks grundare.
1 av 2
Dustin Moskovitz - också en av Facebooks grundare. Foto: Getty
Facebooks grundare Mark Zuckerberg.
2 av 2
Facebooks grundare Mark Zuckerberg. Foto: SCANPIX

Nu ökar trycket på Facebook att låta sig börsnoteras.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

INTERNET. Den sociala nätverkssajten för den som vill digitalisera sitt karriärnätverk - Linkedin - är på väg att börsnoteras med sina 85 miljoner användare.

Det uppger källor för nyhetsbyrån Reuters.

Bland annat för att hinna före konkurrenten Facebook. Och kapplöpningen mot börsgolven får fler sociala medieföretag att rusa - alla vill hinna före den stora jätten.

– Några av de här bolagen vill noteras eftersom de vill vara före Facebook. Om Facebook går på börsen först, tror du då någon skulle bry sig om Linkedin då, säger en person med insyn i affären, till Reuters.

Facebook har å sin sida vid åtskilliga tillfällen sagt att man inte har särskilt bråttom med att börsnoteras. Men efter att det mäktiga finansinstitutet Goldman Sachs förra veckan pumpat in 500 miljoner dollar - 3,4 miljarder kronor - ökar trycket att ta steget till börsgolvet.

Enligt regelverket måste företag som uppskattas till ett visst värde och har fler än 500 aktieägare noteras. Facebook ägs av Goldman Sachs, ryska IT-företaget DST, Microsoft samt de anställda.

Kommentera
Kopiera länk
Dela