Dustin Moskovitz - också en av Facebooks grundare.
1 av 2
Dustin Moskovitz - också en av Facebooks grundare. - Foto: Getty
Facebooks grundare Mark Zuckerberg.
2 av 2
Facebooks grundare Mark Zuckerberg. - Foto: SCANPIX

Alla vill hinna före Facebook till börsen

Nu ökar trycket på Facebook att låta sig börsnoteras.


INTERNET. Den sociala nätverkssajten för den som vill digitalisera sitt karriärnätverk - Linkedin - är på väg att börsnoteras med sina 85 miljoner användare.

Det uppger källor för nyhetsbyrån Reuters.

Bland annat för att hinna före konkurrenten Facebook. Och kapplöpningen mot börsgolven får fler sociala medieföretag att rusa - alla vill hinna före den stora jätten.

– Några av de här bolagen vill noteras eftersom de vill vara före Facebook. Om Facebook går på börsen först, tror du då någon skulle bry sig om Linkedin då, säger en person med insyn i affären, till Reuters.

Facebook har å sin sida vid åtskilliga tillfällen sagt att man inte har särskilt bråttom med att börsnoteras. Men efter att det mäktiga finansinstitutet Goldman Sachs förra veckan pumpat in 500 miljoner dollar - 3,4 miljarder kronor - ökar trycket att ta steget till börsgolvet.

Enligt regelverket måste företag som uppskattas till ett visst värde och har fler än 500 aktieägare noteras. Facebook ägs av Goldman Sachs, ryska IT-företaget DST, Microsoft samt de anställda.

/
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Här är Sveriges alla turer mot Natomedlemskap

Amorteringskravet: Så slår det mot bopriserna

Det skärpta amorteringskravet har inneburit en stor prispress på mindre lägenheter, enligt bostadssajten Hemnet. Det som förvånar är att det är så stor skillnad mellan de stora och mindre bostäderna, säger Erik Holmberg, analytiker hos Hemnet.

Martin Melin ångrar uttalandet om guccikepsar – utesluter inte Östermalm

1 timme sedan
Liberalernas talesperson i polisfrågor Martin Melin har ångrat sitt mycket kritiserade uttalande om kriminella och guccikepsar. I en intervju med Dagens ETC säger han ”Varsågoda medborgare".

Ungerns talman signerade Natoansökan

1 timme sedan
Det ungerska parlamentets talman har undertecknat ratificeringen av Sveriges Natomedlemskap. Men även presidenten ska skriva under.

Norge: Helikoptervraket bärgat ur havet

1 timme sedan
Den havererade helikoptern utanför Bergen i Norge har bärgats ur havet, meddelar norska haverikommissionen. Vraket kommer nu att fraktas med fartyg till en norsk marinbas i Bergen.

Lyxiga prispotten: Så mycket pengar får vinnarna i Vasaloppet 2024

2 timmar sedan
Vasaloppet 2024 äger rum den 3 mars och för de som lyckas ta sig upp på topp 15-placeringarna i tävlingen väntar lite skönt klirr i kassan – inte minst för de snabbaste åkarna förstås.