Tisdag 22 Jun
Stockholm

Giffords kommunicerar men tillståndet kritiskt

De sex personer som dödades vid massakern i Tucson, Arizona.
1 av 3
De sex personer som dödades vid massakern i Tucson, Arizona. Foto: AP/Scanpix
Anhängare till Gabrielle Giffords önskar henne ett snabbt tillfrisknande med levande ljus och blommor.
2 av 3
Anhängare till Gabrielle Giffords önskar henne ett snabbt tillfrisknande med levande ljus och blommor. Foto: Chris Carlson/AP/Scanpix
Däribland den kvinnliga politikern Gabrielle Giffords. Här tillsammans med sin man, NASA-astronauten Mark Kelly.
3 av 3
Däribland den kvinnliga politikern Gabrielle Giffords. Här tillsammans med sin man, NASA-astronauten Mark Kelly. Foto: AP/Scanpix

Kongressledamoten Gabrielle Giffords, som sköts i huvudet i samband med massakern i Tucson, Arizona, kan kommunicera. Men tillståndet är ännu kritiskt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TUCSON. Den demokratiska kongressledamoten Gabrielle Giffords sköts i bakhuvudet av Jared Lee Loughton, 22, under ett politiskt möte i Arizona.

Sex människor dog och ytterligare 14 skadades när den unge mannen - som har diagnosen schizofreni - avlossade sin Glock.

Enligt läkarna är Giffords tillstånd ännu kritiskt, men hon har börjat kommunicera genom att nicka eller skaka på huvudet.

– Det gör oss väldigt hoppfulla. Jag är försiktigt optimistisk, säger Michael Lemole Jr, chef på sjukhusets neurokirurgiska avdelning, till Washington Post.

Vita huset uppgav på söndagen att president Barack Obama ska hålla en tyst minut för offren i Arizonamassakern 11:00 östkusttid på måndagen och uppmanar hela USA att iaktta samma hedersbetygelse.

– Det är tid för oss att sammanstråla i bön eller reflektion som en nation och sända offren och deras anhöriga våra tankar, säger Obama i ett uttalande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela