28 döda efter självmordsbomb

Den kvinnliga självmordsbombaren dödade 28 civila på flykt.


En kvinnlig självmordsbombare utlöste på måndagen en bomb bland en grupp civila på flykt från Sri Lankas krigszon. Minst 28 personer dödades och omkring 90 personar skadades i självmordsattentatet. Av de dödade var 20 soldater. Övriga var civila, uppger en talesperson för militären.

Bomben sprängdes utanför ett flyktingläger i norra Sri Lanka.

– En kvinnlig självmordsbombare som kom tillsammans med de civila sprängde sig själv medan militären kontrollerade dem, sade en talesperson för militären.

Enligt militären tillhörde attentatskvinnan de tamilska rebellerna. Andra militärkällor bekräftade attentatet för Reuters, men det finns inga oberoende uppgifter om händelsen.

Armén hävdar att gerillan utfört attentatet för att hindra människor att ta sig till regeringskontrollerade områden.

Omkring 12 000 människor ska ha flytt från krigszonen de senaste fem dagarna. Men enligt militären finns 100 000 personer kvar och används som mänskliga sköldar av de tamilska tigrarna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.