Unga japaner tappar sexlusten. Det visar en ny studie.
Unga japaner tappar sexlusten. Det visar en ny studie. - Foto: Koji Sasahara/AP/SCANPIX

Unga japaner förlorar sexlusten

Över var tredje japansk tonåring har inget intresse av sex. Vissa tonåringar uppgav att de till och med avskydde sex. Det visar en ny japansk studie som publicerats.


TOKYO. Japan har ökänt låga födelsetal. Strax efter andra världskriget födde en japansk kvinna i snitt 4,32 barn. I dag är siffran nere på 1,3 barn per kvinna - en av världens lägsta siffror. 

Och nu kommer chockerande statistik för den japanska regeringen. Japanska ungdomar håller på att förlora sexlusten.

I en japansk studie som publicerades i september i fjol uppgav 36,1 procent av tonåringarna i åldrarna 16-19 år att de saknade sexlust. Vissa tonåringar uppgav till och med att de avskydde sex, uppger The Mainichi Daily News

Siffran har mer än fördubblats sedan 2008 då 17,1 procent uppgav att de inte var intresserade av sex.

Vegetativt tillstånd

Samma undersökning visar att 83,7 procent av de japanska män som fyllde 20 år i fjol inte dejtade. Hälften av dem hade aldrig dejtat.

Kunio Kitamura, ansvarig för studien, konstaterat att japanska tonåringar hamnat i ett "vegetativt tillstånd", de är helt passiva och söker inte aktivt efter en partner. Forskarna tror att japanerna väjer för förhållanden på grund av den upplevda ansträngningen det innebär för ekonomi, livstil och karriär.

– Fynden tycks spegla den ökande ytligheten i mänskliga relationer i dagens hektiska samhälle, säger Kitamura till CNN.

Gifta har inte sex - heller

Men bara för att man har en partner betyder inte det att japaner har sex. 40,8 procent av gifta par under 40 år har inte haft sex den senaste månaden. För par äldre än 40 år ligger siffran på 50 procent. Vissa uppgav jobb och småbarn som förklaring till det sexlösa förhållandet, andra sa att de "inte bryr sig".

– Självklart är det viktigaste skälet till Japans sjunkande födelsetal att människor inte har sex. Tillsammans med att vi blir allt äldre är det ett problem, konstaterar Kitamura för The Telegraph.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!