Marijuanaodlingar utgör ett hot mot kaliforniska jägare, menar myndigheterna.
1 av 3
Marijuanaodlingar utgör ett hot mot kaliforniska jägare, menar myndigheterna. - Foto: Guillermo Arias/AP/Scanpix
Mexikanska narkotikarteller har upprättat allt fler illegala odlingar i den amerikanska delstaten.
2 av 3
Mexikanska narkotikarteller har upprättat allt fler illegala odlingar i den amerikanska delstaten. - Foto: Guillermo Arias/AP/Scanpix
3 av 3
- Foto: Department of Fish and Game

Jägare varnas för marijuanaarméer

Kaliforniska jägare varnas för att traska omkring i delstatens vildmarker. Kring de allt mer utbredda gräsodlingarna vaktar tung beväpnade gangsterarméer.


LOS ANGELES. Företrädare för de rättsvårdande myndigheterna varnade under ett panelsamtal i söndags jägare och naturintresserad allmänhet för den kaliforniska vildmarken.

Panelen på Cal Expo, som bestod av jägmästare, företrädare djurskyddsmyndigheten och narkotikapoliser, uppgav att mexikanska narkotikakarteller i stor utsträckning tagit Kalifornien och dess medelhavsklimat i anspråk för att odla marijuana i delstatens bergsregioner.

Kalifornien förser nu större delen av USA med gräs, enligt paneldeltagarna, rapporterar The McClatchy Report.

Hot mot miljön

En konsekvens av detta är att friluftsentusiaster plötsligt har farligare hot än grizzlybjörnar och lodjur att tänka på. Den som inte tänker på varninssignaler som skräp, odlingsutrustning och avledda vattendrag.

Dessutom utgör odlingarna också ett miljöhot i och med att odlarna använder bekämpningsmedel och gödsel samt gifter som dödar djur. Också vattenkällor riskerar att förorenas och därmed kan vattenkvaliteten drabbas.

– Olagliga marijuanaodlingar är det primära hotet mot vildmarken i USA, säger Nancy Foley, chef för fiskeri- och viltvården i Kalifornien.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!