Tisdag 21 Sep
Stockholm

13-åring tvångsgift med kusin

Flickan tvångsgiftes med sin sju år äldre kusin. Och våldtogs i flera år. Nu åtalas pappan, farbrorn, fastern och kusinen i Norge.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

OSLO. I december 2006 giftes den då 13-åriga flickan bort med sin sju år äldre kusin. Familjen hade bestämt flickans öde - i strid mot hennes egen vilja och mot norsk lag.

Under onsdagen inleds rättegången vid tingsrätten i Oslo, uppger Dagbladet.

Den 24-årige kusinen, hans 47-åriga mamma, 51-åriga pappa och flickans 40-årige far åtalas för tvångsäktenskapet.

Dessutom ska den nu 17-åriga flickan ha blivit misshandlad och brutalt våldtagen i flera år.

Tvingad till sex

Äktenskapet ingicks av en imam i en förort till Oslo den 16 december 2006.

Först i mars 2010 uppdagades tvångsäktenskapet när en socialarbetare på flickans skola uppmärksammade hennes situation.

När flickan velat ta sig ur äktenskapet hotades hon till livet av sin farbror och kusinen ska under flera år ha utsatt henne för sexuella övergrepp och åtalas därför även för våldtäkt mot barn. Han har tvingat henne till sex både före och efter det att hon var under 14 år.

Flickan bor nu på hemlig adress i Oslo. Och oroar sig för att möta sina plågoandar under rättegången.

– Det här är svårt för henne. Särskilt som hennes närmaste sitter på bänken för tilltalade, säger hennes målsägandebiträde, Simon L Stende, till Dagbladet.

Farbrorn försvunnen

Stende säger att tiden efter uppbrottet varit mycket besvärlig för flickan, men att hon tas väl om hand av de sociala myndigheterna och polisen.

– Polisen menar att det finns ett reelllt hot mot hennes liv och jag kan väl säga att jag inte är oenig om den uppskattningen.

Flickans pappa, fastern och hennes kusin kommer alla att infinna sig vid rättegången på onsdagen. Men farbrorn är försvunnen och tros vara i Irak. Han är internationellt efterlyst.

Kommentera
Kopiera länk
Dela