Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brutalt polisvåld fångades av övervakningskamera

 Flera poliser sparkar den misstänkte inbrottstjuven hänsynslöst.
1 av 3

Flera poliser sparkar den misstänkte inbrottstjuven hänsynslöst.

Faksimil

Efter det att 15-åringen kastat sig på marken inleds den brutala misshandeln.
2 av 3

Efter det att 15-åringen kastat sig på marken inleds den brutala misshandeln.

Faksimil

3 av 3

Faksimil

Nyheter | 05/02/2011 11:21

Misstänkt 15-åring misshandlades av flera poliser, flera poliser har fått sparken men alla nekar till övervåld. SE VIDEO.

HOUSTON. Polisattacken inträffade för tio månader sedan men först nu har media fått tag i det chockerande klippet. I filmen syns hur den misstänkte 15-åringen körs omkull av en polisbil. Han faller till marken, och lägger händer på huvudet. Han ger upp.

Men poliserna inleder då en mycket hänsynslös misshandel och sparkar honom ett femtontal gånger i huvudet och på kroppen. Misshandeln fortsätter efter att polisen satt handfängslen på pojken. Han får motta flera kraftiga sparkar mellan benen.

Flera väntar på rättegång

Hittills har fem poliser fått sparken. Men fortfarande väntar flera poliser på en rättegång om misshandeln. Varken den lokala polischefen eller facket har velat kommentera videoklippet, men konstaterar att det rör sig om ett undantag.

– Vi har tusentals poliser som gör ett fantastiskt jobb varje dag, säger fackrepresentanten Mark Clark till CNN och fortsätter:

– Det som hände är allvarligt men representerar inte hur vi arbetar.

Bevisningen räcker inte

Åklagaren Patricia Lykos beklagade att videon blivit offentlig. Samtidigt konstaterade hon att bevisningen räcker inte för att få poliserna fällda för ett grövre brott, till exempel grov misshandel.

– För grov misshandel måste det skett en allvarlig kroppskada eller att poliserna använt ett dödligt vapen. Inget av detta har hänt, säger hon till CNN.

Bedöm misshandeln själva (Varning för mycket starka bilder)