Brutalt polisvåld fångades av övervakningskamera

Misstänkt 15-åring misshandlades av flera poliser, flera poliser har fått sparken men alla nekar till övervåld. SE VIDEO.


HOUSTON. Polisattacken inträffade för tio månader sedan men först nu har media fått tag i det chockerande klippet. I filmen syns hur den misstänkte 15-åringen körs omkull av en polisbil. Han faller till marken, och lägger händer på huvudet. Han ger upp.

Men poliserna inleder då en mycket hänsynslös misshandel och sparkar honom ett femtontal gånger i huvudet och på kroppen. Misshandeln fortsätter efter att polisen satt handfängslen på pojken. Han får motta flera kraftiga sparkar mellan benen.

Flera väntar på rättegång

Hittills har fem poliser fått sparken. Men fortfarande väntar flera poliser på en rättegång om misshandeln. Varken den lokala polischefen eller facket har velat kommentera videoklippet, men konstaterar att det rör sig om ett undantag.

– Vi har tusentals poliser som gör ett fantastiskt jobb varje dag, säger fackrepresentanten Mark Clark till CNN och fortsätter:

– Det som hände är allvarligt men representerar inte hur vi arbetar.

Bevisningen räcker inte

Åklagaren Patricia Lykos beklagade att videon blivit offentlig. Samtidigt konstaterade hon att bevisningen räcker inte för att få poliserna fällda för ett grövre brott, till exempel grov misshandel.

– För grov misshandel måste det skett en allvarlig kroppskada eller att poliserna använt ett dödligt vapen. Inget av detta har hänt, säger hon till CNN.

Bedöm misshandeln själva (Varning för mycket starka bilder)

/
/
USA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.