- Foto: Akira Suemori/AP/Scanpix

Polis som hade sex i tjänsten får fängelse

Hade sex med kvinna i beroendeställning.


MANCHESTER. Polismannen Michael Fletcher, 31 år, har erkänt sig skyldig till tjänstefel redan tidigare. Nu kommer också domen för Fletcher, som vid två tillfällen haft sex med en kvinna under utryckning.

Kvinnan stod under polisens beskydd och Fletcher åkte till henne för att säkerställa att hon inte råkat illa ut.

När han kom fram hade han en enkel uppgift. Säkerställa att kvinnan var oskadd och utom fara, och sedan kontakta socialtjänsten.

Allt detta gjorde han men han hade alltså också sex med kvinnan. Senare samma dygn, när han gått av sitt pass, återvände han till henne och hade på nytt sex med henne.

Nu döms han för bland annat tjänstefel och att ha utnyttjat en person i beroendeställning.

Michael Fletcher stängs av från polisyrket och får 32 månaders fängelse, uppger BBC.   

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Nästan 37 000 människor – civila och soldater – uppskattas vara saknade sedan februari 2022 i Ukraina. Det verkliga antalet kan dock vara mycket högre, varnar landets människorättskommissionär Dmytro Lubinets.

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

Utsläppen från svenska myndigheters tjänsteresor ökade mellan 2022 och 2023. Men nivån på utsläppen ligger fortfarande mycket lägre än året före pandemin.

Krock mellan bil och malmbil utanför Pajala

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha krockat med en lastbil utanför Pajala, uppger polisen.

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

1 timme sedan
Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

1 timme sedan
Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.