Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Stödde diktaturen: "EU:s ambassadör måste avgå"

EU
1 av 1

EU

EU

Nyheter | 09/02/2011 13:57

EU:s ambassadör i Tunisen måste få sparken efter att ha samarbetat med Ben Alis avsatta regim. Det kräver nu en Europaparlamentariker.

BRYSSEL/TUNIS. Den holländske EU-ambassadören Adrianus Koetsenruijter är fel man att representera Europeiska unionen när Tunisien övergår till demokrati. Det säger den gröna EU-politikern Helene Flautre från Frankrike.

– EU behöver en representant i Tunisien som åtminstone har förändringsaktörernas förtroende, säger Helene Flautre till AFP efter ett besök i det nordafrikanska landet.

Tunisien leds för närvarande av en övergångsregering sedan diktatorn Zine El Abidine Ben Ali flytt efter ett folkligt uppror förra månaden.

Koetsenruijter - som varit EU:s ambassadör i Tunis sedan februari 2008 - "är mannen som samarbetat med Ben Ali-regimen, som inte protesterat mot brott mot de mänskliga rättigheterna", säger Flautre.

Men EU ser ingen anledning att avsluta Koetsenruijters uppdrag.

– Vi har förtroende för vår ambassadör i Tunisien, säger Maja Kocijancic, talesperson för EU:s utrikesminister Catherine Ashton.

EU
EU