Stjärnreportern våldtagen

- 16/02/2011, 08:33 -
1 av 3

CBS

2 av 3

CBS

3 av 3

CBS

Lara Logan - reporter för amerikanska CBS 60 Minutes - bevakade revolutionsfiranden på Tahrirtorget. Plötsligt var hon omringad av en mobb på mer än 200 personer. Hon misshandlades och våldtogs.

KAIRO. Lara Logan kom ifrån sitt teveteam och deras vakter och fann sig plötsligt stå mitt i en rasande mobb. Det var i fredags kväll som hon misshandlades och våldtogs under ett utdraget övergrepp.

– Mitt i firandet av presidentens avgång omringades hon av farliga personer, heter det i ett uttalande från tevebolaget.

Till slut lyckades ett 20-tal soldater och en grupp kvinnor frita henne. Logan fördes omedelbart till sjukhus och fick lämna landet dagen därpå.

– Hon återhämtar sig för närvarande på sjukhus. CBS kommer inte att ge några ytterligare kommentarer och hennes familj har begärt att få vara i fred.

Lara Logan - en rutinerad reporter som leder CBS utrikeskorrespondenter och har varit i såväl Irak som Afghanistan för att rapportera från krigshärdar - kände förstås till riskerna med att åka till revolutionens och kaosets Egypten.

– Delar av mig känner att det är rent vansinne. Andra delar har fattat ett mycket genomtänkt, rationellt beslut tillsammans med mitt team, sa hon innan hon klev ombord planet som skulle ta henne och teamet till Kairo på torsdagen.

– Det skulle kännas som ett misslyckande om jag inte var på plats.