Nu hyllas han av Googles avgående vd Eric Schmidt på mobilmässan i Barcelona.
1 av 3
Nu hyllas han av Googles avgående vd Eric Schmidt på mobilmässan i Barcelona. - Foto: John Raoux/AP/Scanpix
Wael Ghonim kramar mamman till Khaled Said, en 28 år gammal affärsman, som dog i juni, mördad av en undercoverpolis. Mordet utlöste en våg av protester under sommaren.
2 av 3
Wael Ghonim kramar mamman till Khaled Said, en 28 år gammal affärsman, som dog i juni, mördad av en undercoverpolis. Mordet utlöste en våg av protester under sommaren. - Foto: Ahmed Ali/AP/Scanpix
3 av 3
- Foto: Tara Todras-Whitehill/AP/Scanpix

Google hyllar Egyptenchef

Googles marknadschef i Nordafrika och Mellanöstern blev en hjälte under revolutionen i Egypten. Nu hyllas han också av sin arbetsgivare.


INTERNET. Den lokale Googlechefen Wael Ghonim, 30, var den som med sin facebookgrupp mobiliserade Egyptens ungdomar och uppmanade dem att ta till gatan för att störta diktatorn Hosni Mubarak.

Ghonim greps av säkerhetsstyrkor och hans öde uppmärksammades över hela världen. När han Mubarak nu fallit faller också Ghonims arbetsgivare Google in i hyllningskören.

Internetjättens avgående vd Eric Schmidt är ”mycket, mycket stolt” över medarbetaren som tände revolutionens gnista genom sociala medier som Facebook och Twitter.

– Och det är ett bra exempel på transparens. Och vi önskar dem verkligen all lycka. Jag har pratat med [Ghonim]. Vi är mycket, mycket stolta över vad han gjort, säger Eric Scmidt under ett framträdande vid mobilmässan i Barcelona.

När Ghonim satt i fängsligt förvar däremot var Google tysta.

Så sent som i fredags - innan Mubarak avgått - sa Wael Ghonim till CBS News att arbetsgivaren kommit överens med honom att det vore bäst om han inte hade något med Google att göra så länge protesterna pågick.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

2 timmar sedan
En man tände på fredagen eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut.