Söndag 18 Apr
Stockholm

Google hyllar Egyptenchef

Nu hyllas han av Googles avgående vd Eric Schmidt på mobilmässan i Barcelona.
1 av 3
Nu hyllas han av Googles avgående vd Eric Schmidt på mobilmässan i Barcelona. Foto: John Raoux/AP/Scanpix
Wael Ghonim kramar mamman till Khaled Said, en 28 år gammal affärsman, som dog i juni, mördad av en undercoverpolis. Mordet utlöste en våg av protester under sommaren.
2 av 3
Wael Ghonim kramar mamman till Khaled Said, en 28 år gammal affärsman, som dog i juni, mördad av en undercoverpolis. Mordet utlöste en våg av protester under sommaren. Foto: Ahmed Ali/AP/Scanpix
3 av 3

Googles marknadschef i Nordafrika och Mellanöstern blev en hjälte under revolutionen i Egypten. Nu hyllas han också av sin arbetsgivare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

INTERNET. Den lokale Googlechefen Wael Ghonim, 30, var den som med sin facebookgrupp mobiliserade Egyptens ungdomar och uppmanade dem att ta till gatan för att störta diktatorn Hosni Mubarak.

Ghonim greps av säkerhetsstyrkor och hans öde uppmärksammades över hela världen. När han Mubarak nu fallit faller också Ghonims arbetsgivare Google in i hyllningskören.

Internetjättens avgående vd Eric Schmidt är ”mycket, mycket stolt” över medarbetaren som tände revolutionens gnista genom sociala medier som Facebook och Twitter.

– Och det är ett bra exempel på transparens. Och vi önskar dem verkligen all lycka. Jag har pratat med [Ghonim]. Vi är mycket, mycket stolta över vad han gjort, säger Eric Scmidt under ett framträdande vid mobilmässan i Barcelona.

När Ghonim satt i fängsligt förvar däremot var Google tysta.

Så sent som i fredags - innan Mubarak avgått - sa Wael Ghonim till CBS News att arbetsgivaren kommit överens med honom att det vore bäst om han inte hade något med Google att göra så länge protesterna pågick.

Kommentera
Kopiera länk
Dela