Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Leende Arizonaskytten nekar: Jag är oskyldig

- 10/03/2011, 08:21 -
Jared Lee Loughner
1 av 6

Jared Lee Loughner

Tucson Police Department

Jared Lee Loughner, 22, några timmar efter massakern på ett politiskt möte i Tuscon.
2 av 6

Jared Lee Loughner, 22, några timmar efter massakern på ett politiskt möte i Tuscon.

United States Marshals Service

3 av 6

Chris Carlson/AP/Scanpix

4 av 6

Bill Robles/AP/Scanpix

5 av 6

Ross D. Franklin/AP/Scanpix

6 av 6

James Palka/AP/Scanpix

Jared Loughner förklarar sig oskyldig till samtliga 49 åtalspunkter.

TUCSON. Jared Lee Loughner, den 22-årige man som den 8 januari i år sköt ihjäl sex personer och skadade 13, däribland demokraternas kongressledamot Gabrielle Giffords, förklarade sig på onsdagen helt oskyldig på samtliga 49 åtalspunkter.

Han smålog, precis som vid tidigare framträdanden i rätten, större delen av tiden och ger i allmänhet ett intryck av att vara oberörd av morden.

Domaren har också fattat beslut om att Loughner ska genomgå en psykundersökning innan någon rättegång inleds, för att utröna om han verkligen är förmögen att medverka och ta till sig informationen.

Det framgår också av husrannsakan i Loughners hem att han planerat attacken i förväg, bland annat i ett handskrivet dokument med titeln "Jag planerade i förväg: min mordkärlek - Jared".

Även Gabrielle Giffords namn uppges finnas med i anteckningarna, uppger Los Angeles Times.

På sin Myspacesida hade Loughner innan attacken lagt upp en bild på en pistol, av samma typ som användes vid attacken, ovanpå en bok om amerikansk historia.